hiperhirdetes.hu

hu_HU

Szabályok a hirdetések elhelyezéséhez

Níže uvedená pravidla jsou nedílnou součástí užívání poskytovaných služeb a je povinen je dodržovat každý, kdo u nás chce inzerovat. V případě porušení pravidel jsou správci oprávněni dotyčným zamítnout či smazat inzeráty a uživatelské účty, proto doporučujeme všem inzerentům, aby si je důkladně přečetli.

Legyen udvarias és törvénytisztelő.

Természetesen az első szabály az udvariasság és a törvények betartása - kérem kerülje a sértő szavakat, vitás ügyei rendezését, illegális politikai szervezetek propagálását és egyéb hasonló dolgokat, amik ellentétben vannak az udvariassággal és a törvényekkel.

Figyelje a webmasterek útmutatóját.

A webmasterek törölhetik a web minden olyan jellegű tartalmát, amit törvényellenesnek, sértőnek vagy más módon alkalmatlannak találnak. Továbbá a regisztráció, e-mail cím vagy IP cím blokkolásával megakadályozhatják olyan felhasználó belépését, akinek viselkedését a fenti felsorolás szerint alkalmatlannak találják, vagy ha azok közvetlenül megszegik a szabályokat és az üzemeltetési feltételeket.

Csak a megfelelő szekcióban hirdessen.

Kérjük, a hirdetéseket a megfelelő kategóriába írja be. Ha a hirdetésének nem talál megfelelő kategóriát, lépjen velünk kapcsolatba - amennyiben szükségesnek találjuk, szívesen létrehozunk egy új szekciót. Figyelem! A "megfelelő kategória" alatt nem "hasonló kategória" értendő! Pl. személygépkocsi biztosítására irányuló szolgáltatási ajánlatnak nincs mit keresnie a Személygépkocsi szekcióban!

Egy szekcióban egy dolgot csak egyszer hirdessen.

A szabályok megszegéseként bíráljuk el azonos vagy hasonló hirdetés ismételt hirdetését egy kategórián belül; azok a felhasználók, akik ezt ismételten megteszik, a fiókjuk vagy IP címük blokkolásának veszélyét kockáztatják . Ha pl. munkaajánlatot hirdet, azt csak egyszer írja be a kategóriába - akármilyen átfogalmazott verzióban is lenne, mindig egy és ugyanazon dologról van szó, és csakis egyszer szerepelhet.

Ésszerű mértékben hirdessen.

A szerver elsősorban magánhirdetésekre szolgál, azaz annak ellenére, hogy cégek is hirdethetnek, mindenkinek tiszteletben kell tartania a megszabott határokat. Nem szeretnénk, ha egy kategória ugyanazon felhasználótól származó egymást követő hirdetésekkel feleslegesen túltelítődne vagy ha egy szekció túltelítődne egyetlen hirdetőtől származó hirdetésekkel. Általános szabály, hogy egy hirdetőtől nincs két egymást követő hirdetésnél több elhelyezve egy szekcióba. Nem engedélyezett a hirdetés bármily olyan jellegű automatizációja, amilyent a webmasterek nem engedélyeznek. A korlátozások megkerülése a szabályok megszegéseként van elbírálva és azok megsértője a fent említett szankcióknak teszi ki magát.

Csak konkrét dolgokat és szolgáltatásokat hirdessen.

Csak konkrét tárgyat vagy szolgáltatást szabad hirdetni. Az ingyenes hirdetés (a fizetett reklámmal szemben) nem valakinek a népszerűsítését, hanem a közvetlen eladást és vásárlást szolgálja. Ha pl. számítógépeket értékesít, válasszon ki konkrét darabokat, és ezeket hirdesse külön hirdetésekben - a hirdetés végén természetesen megjegyezheti, hogy több mindent kínál.

Hirdessen úgy, hogy az érdeklődő már ezen a portálon megtalálja az alapvető információkat.

Tilos olyan hirdetések beírása, amelyekben az áll "kérjen ki több információt e-mailben". Elég hosszú szöveg írható be és linket is be lehet szúrni. E-mail cím kicsalogatását és gyanús aktivitások elrejtését nem fogjuk tűrni. Ez főleg a munkaajánlatoknál és időszakos munkáknál érvényes, ahol a munkavállalóktól követelt konkrét követelményeket és a munkakört be kell írni, különben a hirdetés nem lesz jóváhagyva.

A lehető legkonkrétabb hivatkozásokat használjon.

A linkeket csak az erre szolgáló mezőbe írja be, a lehető legpontosabban. Egyenesen a tárgyra vagy a szolgáltatásra hivatkozzon (ne a cég honlapjára, ahol az érdeklődőnek még ki kell keresnie a tárgyat vagy a szolgáltatást).

Tilos a jutalékos rendszer.

Tilos olyan honlapot vagy szolgáltatást hirdetni, amelyek átirányítós (referral) vagy kapcsolatlétesítő (affiliate) programok alapján működnek. Ezen programok olyan jellegűek, hogy a hirdető jutalékot kap minden következő személyért, akit behoz. Önmagában ebben nincs semmi rossz, de végső esetben túltelítheti a hirdetéseket egyforma linkekkel és ez a látogatók kárára van.

Tilos animált képeket beszúrni.

Tilos animált GIF képek beszúrása - az animációk nem a hirdetések, hanem a reklámok részére vannak fenntartva és ez sok felhasználót feleslegesen zaklat.

Tilos a konkurencia.

Tilos más, hirdetéssel és aukcióval, vagyis a megegyező tevékenységgel foglalkozó honlapok hivatkozásainak beszúrása, vagy konkurens cégek egyéb reklámozása - ha ezen a szerveren akar eladni, akkor kérjük, azt közvetlenül tegye.

Viselkedjen átláthatóan

Tilos a többszörös felhasználói fiókok létrehozása.

Tilos a gyanús vagy csaló hirdetés.

Az olyan hirdetéseken kívül, amelyek a fent említett szabályokat megsértik, léteznek olyan problémás típusú hirdetések is, amelyeket a felhasználói visszajelzések alapján teljes mértékben elutasítunk. Ilyenek pl. a munka különböző wellness központokban, regeneráció stb., kozmetikai tanácsadói munka, továbbá különféle kattintgatók, reklám e-mail fogadása, kérdőívek kitöltése, szórólap terjesztés, termék összeszerelése, stb. Ezek a hirdetések gyakran csalókák, "repülő" gyanúsak, különféle MLM bújik meg mögöttük; referral és affiliate rendszerek, valamint azok hirdetői gyakran megszegik a további szabályokat is és tömeges nemkívánt levélküldésre (spam) hajlamosak. Az ilyen hirdetésekre felfigyelünk és többségüket azonnal elutasítjuk, s töröljük a hirdetés feladójának a felhasználói számláját.